top of page

Pressekonferanse 2024

Oppdatert: 18. feb.


Fredag 16. februar inviterte vi presse og politikkere til pressekonferanse på Notodden Videregående Skole. Elever ved Salg, service og reiseliv hadde jobbet kontinuerlig de siste ukene for å stelle istand et ordentlig opplegg. All ros til dem for profesjonell gjennomføring.


Styreleder, Andreas Susrud, ønsket alle hjertelig velkommen. Det var ca 40 mennesker i salen som fulgte forventningsfullt med da Andreas begynte Paravekas historie tilbake til 2019. Samme aktørene som den gangen startet prosjektet, drar også prosjektet denne gangen. Heddal Idrettslag, Notodden Kommune, Notodden Utvikling, Notodden i Sentrum og Notodden Bordtennisklubb. Etter at Telemarksveka avsluttet rundt årsskifte var ikke gjengen fra Notodden helt klar for å legge arrangementet på hylla. Derifra ble Paraveka gjennopprettet med mål om å skape et idrettsarrangement for alle som vil fremme Notodden kommune. Anne Katrine Aas fra Vestfold og Telemark Idrettskrets tok hele turen fra Tønsberg for å delta på pressekonferansen. Ho tok også til ordet for å fortelle om vitkigheten rundt dette prosjektet og hvor gode Notodden er med disse aktørene i førerstolen. Likevel melder Anne Katrine sin bekymring for de resterende 51 ukene av året. Anne Katrine og Paraveka håper å kunne sette et mål etter arrangementet 2024 mot å kunne jobbe for inkludering og tilrettelegging av idretten i området helårlig. Nyansatt prosjektleder Styreleder presenterte deres nyansatte Prosjektleder, Annette Lahorra Lund. Annette kommer til å jobbe med kommersielle samarbeid, samarbeid med lokale idrettsforeninger og særforbund, samt jobbe side om side med Notodden Videregående Skole. Annette vil stasjoneres i Heddal Idrettslags kontorlokaler i Notodden Sentrum, og det oppfordres til å ta turen innom ho for en kaffekopp og en hyggelig prat om noen ønsker det.


Vekas innhold Paraveka-teamet har jobbet godt denne vinteren med å fastsette hva som ønskes ut av det kommende arrangementet 15.-21. juni 2024. Det påpekes også at om flere ideer og foreninger ønsker betyr ikke den fremviste listen at arrangementet kun skal inneholde de nevnte idrettene og lokasjonene. Vi må starte arbeidet med dialoger med idrettforeninger og særforbund, for så å jobbe oss frem til et mål til sommeren.

Notodden har utrolig mange flotte kultur- og idrettsanlegg. Her tenker Paraveka at lokasjoner som Tinfos Bad, Heddalsvannet, Notodden Sentrum, Tinnemyra, Notodden Energi Arena Grønkjær, Nesøya Aktivitetspark og Heddal Aktivitetspark er noe av det som må benyttes i årets arrangement. Paraveka ønsker å jobbe mot mulighetene til å åpne Tinfos Bad for alle barn og unge under hele arrangementet. Det er tiltenkt å arrangere opptil flere aktivitetsdager med lokale og profesjonelle utøvere for elever i skoletiden. Det vil bli avhold foredrag og eventer for lokale idrettsfunksjoner for å styrke kompetanse innen idrett og tilrettelegging av para. Paraveka vil inneholde nattåpent med implimentering av idrett og kultur, samt bilens dag for hele kommenens bilindustri. Det legges opp til utlivstilbud med konserter på ulike arenaer og guidet turer gjennom Tinnemyra for både funksjonsfriske og de med funksjonsnedsettelse. Paraveka vil også se på muligheten av å gjennomføre rulleskirenn, fotballturnering, padeltennisturnering, basketballturnering, skiskytterrenn, skiskole for barn og unge, friidrettsstevne, svømmestevne, sykling og roing.


Vi håper Notoddens befolkning og omegn setter av datoene for å skape yrende folkeliv og idrettsglede for alle.

118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page